Annonce - Denne side indeholder reklamelinks. 18+. Stopspillet.dk. Rofus.nu. Regler og vilkår gælder. Spil ansvarligt.

Pokerundervisning

PokerNet.dk er et af de bedste steder hvor du kan modtage kvalificeret pokerundervisning. Se online pokervideoer hos PokerNet og træn dine egne pokerfærdigheder. Med et  gratis medlemskab hos PokerNet.dk er du godt på vej mod at blive en bedre pokerspiller.

Poker er et yderst fascinerende spil, og det er faktisk et af de eneste såkaldte hazard spil, hvor det faktisk er muligt at være vindende i længden. I poker er det nemlig både en blanding af held og dygtighed der skal til, hvis man skal lykkes med at blive en vindende pokerspiller.

Der er dog rigtig mange mennesker, der lever af netop at spille poker, og det beviser, at det kan lade sig gøre. Mange har ellers i langtid ment, at det var et hazard spil, der udelukkende var baseret på held, men hvis det var tilfældet, ville det være svært at forklare, hvorfor de bedste spillere i verdenen kan formå at gå dybt i langt de fleste turneringer de deltager i.

Hvis man vil blive professionel pokerspiller, handler det dog i første omgang om at kunne reglerne, og derfor vil vi i denne artikel hjælpe dig med at spille poker.

Kend reglerne og de forskellige hænder

Når du starter ud med at spille poker, skal du naturligvis kende de forskellige regler, og derfor kommer vi kort med, hvad du kan forvente at møde, når du spiller online poker. Vi tager udgang i det mest kendte spil, Texas Hold’em.

I Texas Hold’em vil du blive tildelt to kort på hånden, som ingen andre end dig selv kan se. I mellem hver runde er det muligt at byde ind, og her skal man så vurdere, om man vil betale, eller om man vil smide sine kort. En hånd i poker vil typisk se sådan her ud.

Kortene deles ud

Byderunde

Floppet bliver delt: Flop er de tre første kort, der ligger på midten af bordet.

Byderunde

Turn bliver delt: Turn er det 4. kort, der placeres på bordet.

Byderunde

River bliver delt: Riveren er det femte og sidste kort, som deles ud.

Sidste byderunde.

Når den sidste byderunde er overstået, vil spillerne nu vise deres kort, og den person der kan danne den bedste hånd ud af fem kort, vil vinde. Kortene i Texas Hold’em rangerer således:

Et par, To par, Tre ens, Straight, Flush, Fuldt hus, Fire ens, Straight Flush, Royal Straight flush. Dvs. at den første hånd er den dårligste, og den næste hånd vil slå hånden inden. Royal Straight flush slår alle hænder, og er den ultimative hånd, du kan få i poker.

Sådan kan du analysere dit eget spil til at blive en bedre spiller

Det er ikke de sejre vi får, der gør os bedre, det er derimod de nederlag vi får. Derfor er det rigtig vigtigt, at du ser på de steder, hvor du ender med at tabe, og prøver at finde ud af, om du har lavet en fejl.

Har du bettet for meget preflop, eller skulle du måske bare have foldet hånden fra start af? Der er rigtig mange ting at tage højde for, når man spiller poker, og hvis du ønsker at blive bedre, er du nødt til at analysere dit eget spil.

Rigtig mange er fristede til at kalde en hånd, selvom de godt ved, at den måske ikke er den bedste. Hvis du ser på hånden bagefter, vil du sikkert lynhurtigt kunne finde frem til, at du kunne have taget en bedre beslutning.

En anden god ide er at følge professionelle pokerspillere. Der er nemlig lavet massere af videoer online, hvor de analysere allemulige hænder, og du kan endda live streame flere af dem på twitch, og se hvordan de spiller poker.

Gør du dette, vil du have gode kort på hånden til at blive en bedre pokerspiller og i sidste ende få succes med dit spil.

Tips til at læse en modstander ved pokerbordet

Hvis du kun tror, at poker handler om at have de bedste kort på hånden, så kan du godt tro om igen. Poker handler nemlig om så meget mere, da du ofte i poker skal forsøge at vinde en pulje, hvor du er sikker på, at du faktisk har den dårligste hånd.

Det betyder også, at dine modstandere vil forsøge det samme med dig, og derfor er det en god ide at studerer forskellige måder på, hvordan du kan læse din modstander. En pokerspiller afgiver nemlig rigtig mange informationer ved pokerbordet, og det er faktisk uanset om det er live poker eller om det er online poker.

Det er naturligvis ofte lettere at læse sin modstander ved et live pokerbord, da du kan se personen fysisk, men online kan du læse din modstander ved at have en god hukommelse, og ved at se på den måde personen better på.

Herunder giver vi dig lige forskellige tips til, hvordan du kan læse din modstander både online og offline.

Læs din modstander i online poker:

Her tager vi i første omgang udgangspunkt i online poker. Når du skal læse din modstander her, er det ikke på de fysiske tegn, men i stedet måden personen spiller. Det er ofte en god ide at have have notesblokken fremme, så du kan tage noter på den måde din modstander spiller.

Det kan bl.a. være, om han spiller mange hænder, hvor meget han better pr. gang, og om han pludselige afviger fra sit normale spil.

Nogle spillere har for vane altid at bette, også selvom de ikke har ramt noget. Hvis du ser at en modspiller ofte better, men derefter vælger at folde, hvis han bliver raiset, så er det et godt tegn.

Læs din modstander i live poker:

I live poker er der naturligvis en hel del forskellige ting, som du kan kigge på. Du kan fortsat holde øje med de samme ting, som i online poker, men nu kan du også kigge fysisk på din modstander.

Holdning: Sidder spilleren lidt løst i sædet og virker lidt ligeglad, men pludselig retter han sig op. Så kan det være et tegn på, at han har en god hånd, han gerne vil spille.

Sved/Rysten: Unge og nye pokerspillere kan have svært ved at skjule begejstringen, når de får gode kort. Hvis de er ude i et bluff, hvor de har satset stort, vil de måske begynde at svede eller ryste lidt.

Kig på deres øjne: Øjnene har rigtig meget at sige i forbindelse med live poker. Når en pokerspiller kigger ned i sine kort, og ser to kort han godt kan lide, så vil han typisk kigge på stacken af chips, uden han egentlig tænker over det.

Ser du derfor en pokerspiller, der skjuler mod sine chips efter at han har set sine kort, så kan du godt forvente, at han vil bette.

Det bør du tænke over, før du spiller med rigtige penge

Inden du begynder at spille med rigtige penge, er du nødt til at have afprøvet pokeren først. Det kan du heldigvis gøre på mange forskellige måder. En af de mest hyppige er, at du vælger at spille poker for play-money.

Play-money er en virtuel valuta, som du kun kan bruge hos en pokerklient. Pengene kan du ikke udbetale, så du har altså ikke noget at vinde.

Fordelen ved at spille med play-money er, at hvis du taber, så har du altså ikke tabt nogen penge, og du kan lære rigtig meget om poker ved at spille med play-money.

Du kan få lov at spille med alle de forskellige hænder, og teste hvordan du bør spille dem.

Hvis du gerne vil have lidt spænding, men fortsat uden at risikere dine egne penge, så kan du også deltage i forskellige freeroll turneringer. Disse turneringer koster ingen penge at deltage i, men til gengæld vil du få muligheden for at vinde rigtige penge.

Freerolls er en god måde hvorpå, du kan få testet dit talent. Hvis du begynder at vinde penge i freeroll turneringerne, er det måske på tide, at du spiller for rigtige penge og tester, om du kan være med på det niveau.

Du skal altid passe på, at du ikke gaber over for meget. Rykker du op på et niveau, hvor du begynder at tabe, så ryk ned i niveau igen, og analyser dit spil, til du er god nok til det høje niveau.